Kukoricakrémleves recept
30 perc
A Kukoricakrémleves hozzávalói:
1 konzerv kukorica (220 dkg)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
olaj
2 evőkanál tejföl
só, bors
currypor
Cayenne bors
petrezselyem levél
A Kukoricakrémleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, aprítom, olajon megfuttatom. A fokhagymát megtisztítom, présen átnyomva a dinsztelődő hagymához adom. Megkeverem, kicsit együtt pirítom. Majd hozzáborítom a konzervkukoricát, levével együtt. Vizet engedek a konzervdobozba, tele és azt is a lábasba öntöm. Kis lángom főzöm pár percet, mehetnek bele a fűszerek ízlés szerint és egy leveskocka. A végén belekeverek 2 evőkanál tejfölt, turmixolom. Tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!
Tálalható levesgyönggyel, krutonnal, bármilyen krémleves betéttel, ami a boltokban kapható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alexx, 2015. ápr. 22. 22:29
A kukoricakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.