Tök-rizottó recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tök-rizottó hozzávalói:
• 30 dkg rizottónak való rizs (Arborio rizs)
• 50 dkg tökhús (Hokaidó tök)
• 1 szál póréhagyma
• 3 evőkanál ghi
• 0,5 l alaplé (zöldségleves kockából)
• 5 dkg reszelt növényi sajt
• 1 teáskanál currypor
• a díszítéshez kakukkfű
• TAMARI
borsfü
A Tök-rizottó elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst fóliába göngyöljük, és 125 fokos sütőben megpároljuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál ghin megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk. A keveréket felöntjük az alaplével, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék giht és a reszelt növényisajtot, TAMARIval ízesítjük, borsfűvel fűszerezzük.
Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel és durvára reszelt sajtal.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. szept. 2. 23:40
A tök-rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.