Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Tök-rizottó recept

Tök-rizottó recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tök-rizottó hozzávalói:
• 30 dkg rizottónak való rizs (Arborio rizs)
• 50 dkg tökhús (Hokaidó tök)
• 1 szál póréhagyma
• 3 evőkanál ghi
• 0,5 l alaplé (zöldségleves kockából)
• 5 dkg reszelt növényi sajt
• 1 teáskanál currypor
• a díszítéshez kakukkfű
• TAMARI
borsfü


A Tök-rizottó elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst fóliába göngyöljük, és 125 fokos sütőben megpároljuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál ghin megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk. A keveréket felöntjük az alaplével, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék giht és a reszelt növényisajtot, TAMARIval ízesítjük, borsfűvel fűszerezzük.

Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel és durvára reszelt sajtal.


Kategória: Reform ételek receptjei


A tök-rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook