Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke recept
A Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke hozzávalói:50 dkg csirkemellfilé
4-5 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só, bors, olaj
2-3 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecetkrém
A Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke elkészítési módja:
A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, erre dobjuk a hagymát. Rápréseljük a fokhagymát is, végül jöhet a hús, a só és a bors. Gyakran kevergetve, nagy lángon pirítjuk. Amikor már kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, közepes lángon pároljuk, a bort szükség szerint pótolva. Amikor már megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a bor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Ennek az erős gőze hamar elpárolog, és csak egy finom karamellizlált réteg marad a húson.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 25. 12:09
A fehérboros-balzsamos-hagymás csirke elkészítési módja és hozzávalói.