Sült, sajtos makaróni recept
A Sült, sajtos makaróni hozzávalói:20 dkg makaróni
20 dkg cheddar sajt (bármilyen sajt megteszi, használjuk, amit szeretünk)
25 dkg mascarpone
2 tojássárgája
1 dl zsíros tejszín
só, bors
kevés olaj
A Sült, sajtos makaróni elkészítési módja:
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a dobozon található utasítás szerint. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Közben a krémsajtot, a tejszínt és a tojássárgájákat sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel összekeverjük. A sajtot lereszeljük. A megfőtt makarónit leszűrjük, ráöntjük a szószt,majd a reszelt sajtot, és jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, átszedjük bele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 23. 12:06
A sült, sajtos makaróni elkészítési módja és hozzávalói.