Zöldbabpaprikás recept
A Zöldbabpaprikás hozzávalói:1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz
A Zöldbabpaprikás elkészítési módja:
A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval. Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük. Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 24. 12:08
A zöldbabpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.