Darálthúsos zöldbab recept
120 perc
Szénhidrátszegény
507 kcal
60 dkg mirelit vagy friss zöldbab 1800 cal,
50 dkg darált sovány pulykahús,870 cal,
15 dkg barnarízs 531 cal,
1 pohár 30 g soványtejföl 424 cal,
3 db tojás 201 cal,
2 evőkanál kb 2 dkg olaj 232 cal,
A Darálthúsos zöldbab elkészítési módja:
Először is a zöldbabot feldaraboljuk és feltesszük párolódni egy kevés vízzel amit mindig pótolunk amíg meg nem puhul. A darált húst az olajon megpiritjuk egy kicsit, csak annyira hogy a hús megpuhuljon 2 gerezd fokhagymát aprítunk rá, A barnarízst feltesszük főni de jó sok vízbe mert sokat felvesz és elég sokára puhulmeg leg célszerűbb először ezt feltenni. A tojásokat felverjük és elkeverjük a tejföllel, Ha minden hozzávaló kellőképp megpuhult egy nagyobb tálba öntjük valamennyit ha maradt alatta víz akkor szűrjük le. Adjuk hozzá a tojással elkevert tejfölt és sózzuk őrölt borssal ízesítsük alaposan forgassuk össze az egészet és kóstolás után még fűszerezzük ha szükséges. tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe simítjuk és a sütőbe megsütjük csak addig míg a teteje egy kis piros szint kap.
Ha minden hozzávalóhoz főzéskor adunk sót vigyázzunk nehogy túl sózzuk. Ez a mennyiség kettőnknek 8 adag lett, és az szerint számoltam a kalóriát egy adagra.
Ha valaki nem nagyon szereti a zöldbabot annak is jószívvel ajánlom mert ez eléggé húsos és nem nagyon tűnik ki a bab.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Magdi nagyi, 2009. ápr. 28. 17:01
A darálthúsos zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.