Húsgombóc recept
Kalóriaszegény
A Húsgombóc hozzávalói:
Darált hús 1/2 kg lehetőleg Pulyka vagy csirke,
3-4 e.k. zabpehely
2db tojás
ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma reszelve
A Húsgombóc elkészítési módja:
A zabpelyhet egy kis tálba tesszük és vizet öntünk rá pár percig hagyjuk ázni hogy megszívja magát vízzel, majd leöntjük róla és a darált hússal összekeverjük,bele ütjük a tojásokat a hagymákat bele reszeljük és sóval borssal fűszerezzük majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Az így készített keveréket felhasználhatjuk, töltött paprika-káposzta, fasírt,és rakott zöldségek készítéséhez
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Magdi nagyi, 2009. jan. 30. 19:45
A húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.