Rakott zöldség recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
188,5
A Rakott zöldség hozzávalói:
2 adaghoz: 377 cal,
10 dkg cukkini 32 cal,
10 dkg paprika vastag húsú 20 cal,
10 dkg paradicsom 23 cal,
10 dkg póréhagyma 36 cal,
1dkg tejföl = kb. 1 evőkanál 14 cal,
1 evőkanál olaj 116 cal,
2 db főt tojás 136 cal,
A Rakott zöldség elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra vágjuk. A tojást keményre főzzük és meg tisztítjuk majd szeletelőn vágjuk meg. rakjuk egy tűzálló tálba és fűszerezzük sóval, borssal. Öntözzük meg az olajjal, és a tejföllel. Alaposan keverjük össze, takarjuk le fóliával majd sütőbe süssük meg ha megsült vegyük le a fóliát és egy kicsit pirítsuk meg.
Ezt ugyan így lehet padlizsánnal is ,de úgy is hogy ehhez adjuk a padlizsánt. Fűszerezhetjük még fokhagymával , rozmaringgal, bazsalikommal, és kakukkfűvel is mert mindegyik jól illik a zöldségekhez.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Magdi nagyi, 2009. ápr. 29. 21:18
A rakott zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.