Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Töltött krumpli recept

Töltött krumpli recept

A Töltött krumpli hozzávalói:
6 db nagyobb krumpli
1 doboz tejföl
kb. 15 dkg sonka/gépsonka
3 tojás
10 dkg sajt
1 fej lilahagyma

bors
petrezselyem


A Töltött krumpli elkészítési módja:
A krumplikat héjukban félkeményre főzzük. A tojásokat keményre főzzük. Közben a sonkát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük, a tejfölbe keverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. A kihűlt krumplikat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a faluk ne sérüljön), és a tejfölös masszát beletöltjük. A fél krumplikat óvatosan összeillesztjük, alufóliába csavarjuk. Sütőben 20 percig sütjük, majd óvatosan kivesszük a sütőből. Ha kicsit kihűlt, kibontjuk a fóliából. Salátával önmagában, vagy hús mellé köretként fogyaszthatjuk.


Kategória: Köretek receptjei


A töltött krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook