Töltött burgonya pörköltmaradékból recept
50 perc
A Töltött burgonya pörköltmaradékból hozzávalói:
8db kettévágott burgonya(ebből egy nagy tepsit lehet kirakni)
kb.1l pörköltmaradék (kicsontozva, ha csontos volt)
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
3 ek mustár
15 dkg Császárszalonna
10 dkg Trappista sajt
10dkg zsír/olaj
1dl víz
A Töltött burgonya pörköltmaradékból elkészítési módja:
A megpucolt krumplikat kettévágom, közepét kivájom. A pörköltmaradékot, hagymát, fokhagymát ledarálom, összekeverem, beleteszem a mustárt, és ezzel megtöltöm a krumplikat. A kiszedett krumpli darabkákat felaprítom és a felhalmozott husira rakok egy réteget. Erre jön a császárszalonna csíkocska. A tepsibe felolvasztom a zsírt és egymás mellé teszem sorba a megtöltött, felszalonnázott krumplikat. A vizet szétlocsolom közöttük, majd alufóliával letakarom és mehet a sütőbe. 30 perc sülés után leveszem az alufóliát, mindegyikre teszek egy csíkocska sajtot, és visszateszem kislángon, hogy a sajt ráolvadjon, ill. megpiruljon. Csemegeubival a legfinomabb, de a párom kenyeret is eszik hozzá.
Nekem szokott maradni krumpli darabka, ez mondjuk krumplistésztához felhasználható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 26. 19:35
A töltött burgonya pörköltmaradékból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.