Búbos rakott hús recept
80 perc
A Búbos rakott hús hozzávalói:
-8 szelet sertés comb vagy csirkemell(attól függ mekkora a tepsid!)
- 4-5 zsemle
- 2 fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csirkemáj
- 25 dkg szeletelt gomba
- 1 csomó petrezsejemlevél
- tej
- 2 tojás
- só,bors,majoranna,vegeta
A Búbos rakott hús elkészítési módja:
A hússzeleteket besózom,borsozom és az olajjal kiket tepsibe teszem. A vöröshagymát,fokhagymát apróra szelve egy serpenyőben megdinsztelem,bele az apróra vágott máj és gomba,kicsit összesütöm.Közben a zsemléket leáztatom tejjel,jó morzsalékos legyen. A májas-gombás cuccra apróra vágott petrezsejmet,sót,borst,majorannát,vegetát teszek,ízlés szerint! Ezt ráöntöm a zsemlére és összekeverem,majd ha kicsit hűlt bele a két tojás és ezzel is elkeverem. Ezt ráhalmozom a húsra. Fóliával letakarom és megsütöm.
Bármilyen köret jó hozzá:sültkrumpli,rizs,krumplipüré.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: grety.25, 2008. okt. 26. 09:38
A búbos rakott hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.