Zöldséges-sonkás tojáslepény recept
50 perc
A Zöldséges-sonkás tojáslepény hozzávalói:
1 db vöröshagyma
2 db fokhagymagerezd
4 dl tej
6 dkg kukoricaliszt
6 db tojás
15 dkg reszelt sajt
25 dkg koktélparadicsom
2 db bébicukkini
8 vékony szelet prosciutto/házi sonka
2 ek. olívaolaj
A Zöldséges-sonkás tojáslepény elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát mélyebb serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és még 1 percig sütöttem. Felöntöttem a tejjel és 2,5 dl vízzel, aztán fokozatosan, keverés közben beleszórtam a kukoricalisztet. Alacsonyabb hőfokon, néha megkeverve 6 percig főztem, majd a tűzről levéve lefedtem és állni hagytam. A tojásokat tálban elkevertem a sajttal. Hozzáadtam a felszeletelt sonkát, a félbevágott apró paradicsomokat és a lereszelt cukkinit, majd a kész kukoricamáléhoz vegyítettem. A masszát kiolajozott üvegtálba öntöttem és 220 fokra melegített sütőben kb. 30 percig sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 21. 19:43
A zöldséges-sonkás tojáslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.