Szalonnás pulykamáj recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szalonnás pulykamáj hozzávalói:
50 dkg pulykamáj (szív nélkül)
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt)
1 kupica konyak
1 dl vörösbor
2 dl tejföl
késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint patikasó és törött fekete bors
A Szalonnás pulykamáj elkészítési módja:
A füstölt szalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágtam és a felével egy közepes tűzálló tálat kibéleltem. Rákarikáztam a megtisztított zöldhagyma felét, majd betakartam az ereitől megtisztított, felszeletelt máj felével. Fűszereztem, erre terítettem a maradék hagymakarikát és a maradék májat. Leöntöttem a konyak, a vörösbor, a tejföl, a bors és a pástétomfűszer keverékével. A tálat lefedtem, előmelegített, forró sütőbe toltam és közepes lángon kb. 30 percig pároltam, majd a fedőt levéve, a tetején lévő szalonnát pirosan ropogósra pirítottam. Burgonyapürével kínáltam. Bármilyen saláta illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 19. 19:40
A szalonnás pulykamáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.