Gesztenyés pulykaleves recept



1 adag pulykaaprólék
10 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
1 dl tejföl
1 ek. ételízesítő
1 csapott ek. liszt
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
2 ek. étolaj
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
ízlés szerint patikasó, őrölt fehér bors
A Gesztenyés pulykaleves elkészítési módja:
A megtisztított pulykaaprólékot kis darabokra vagdaltam és kuktafazékba, a felforrósított olajra tettem. Mindkét oldalát megpirítottam, rászórtam az ételízesítőt és ráöntöttem kb. másfél liter vizet. A kuktát lezártam és a jelzéstől számított kb. 40 percig főztem. Ezután a levest leszűrtem, a húst kicsontoztam, vékony metéltre vágtam és visszatettem a lébe. Ízesítettem szerecsendió-virággal, sóval, borssal. Újból felforraltam. Közben a tejszínt, a tejfölt és a lisztet simára kevertem, hozzáadtam a villával szétnyomott gesztenyemasszát és behabartam vele a levest. Állandó keverés közben jól kiforraltam, végül beleszórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet és pár perc pihentetés után tálaltam. Nagyon finom lett ez a különleges leves.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 16. 19:16
A gesztenyés pulykaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.