Pulykafrikadella recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Pulykafrikadella hozzávalói:
40 dkg sült vagy főtt, csont nélküli pulykahús
1 db nagyobb főtt burgonya
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1-1 késhegynyi őrölt gyömbér, szegfűszeg és köménymag
1 kk. törött fekete bors
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó
A Pulykafrikadella elkészítési módja:
A kicsontozott húst a főtt burgonyával és a tisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráltam, majd a habosra felvert tojással és a fűszerekkel jól összedolgoztam. Kis kolbászkákat formáltam a masszából és grillsütőben (vagy megolajozott alufólián a forró sütőben) mindkét oldalán pirosra sütöttem. Bármilyen körettel és salátával nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 14. 20:25
A pulykafrikadella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.