Babos pulykaragu recept
70 perc
A Babos pulykaragu hozzávalói:
40 dkg pulykamellfilé
1 doboz konzerv vörösbab
1 db pulykamáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsompaprika
2 dl tejföl
1 ek. liszt,
1 csokor petrezselyemzöld
3 ek. étolaj
ízlés szerint patikasó, őrölt színes bors
A Babos pulykaragu elkészítési módja:
A pulykahúst, a májat és a megmosott, kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágtam. A felforrósított olajon megdinszteltem a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, majd rádobtam a pulykahúst (a máj nélkül) és fehéredésig pirítottam. Ezután aláöntöttem 1 pohár vizet, megsóztam és fedő alatt majdnem puhára pároltam Serpenyőbe öntöttem a leszűrt babot, a hagymás pulykahúst, hozzátettem a paradicsompaprika-csíkokat és a nyers májat, majd fedő nélkül néhány percig pirítottam. Ezalatt a máj elvesztette vöröses színét. Ezután ráöntöttem a tejfölt és fedő alatt készre főztem. Közben megrázogattam a serpenyőt, hogy az étel le ne égjen. Amikor már minden hozzávaló megpuhult, megszórtam a finomra vágott petrezselyemzölddel és a borssal. Végül 1 dl vízzel simára kevert liszttel behabartam. Jól kiforraltam és kifőtt spagettivel kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 13. 17:05
A babos pulykaragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.