Ropogós kacsamell recept
70 perc
A Ropogós kacsamell hozzávalói:
fejenként 3 szem újburgonya
5 dkg vaj
1-1 szelet bőrös kacsamell
1 közepes fej saláta
néhány szem paradicsom
2 tk. olívaolaj
2 ek. vaj
patikasó
salátaöntet:
3 ek. olívaolaj
2 tk. almaecet
1 nagy csipet patikasó
frissen őrölt bors
1 tk. cukor vagy 1 tk. méz
1 gerezd fokhagyma
A Ropogós kacsamell elkészítési módja:
Kacsamell: A kacsamellek bőrös oldalát bevagdostam, bőrükkel lefelé teflonserpenyőbe tettem és néhány perc alatt kisütöttem a zsírját. Amikor a bőr már aranybarna, megfordítottam és a mellek másik oldalát is megpirítottam. Áttettem egy hőálló tálba és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Kivettem a sütőből és lefedve pihenni hagytam. Vajas burgonya: Az újkrumplikat megmostam és héjastul puhára főztem. Leszűrtem, kiolajozott tepsibe tettem. Mindegyikre tettem egy pici vajat, megsóztam, majd 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Saláta: A salátaöntet hozzávalóit befőttesüvegbe öntöttem és a tetejét rácsavarva jól összeráztam. A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedtem, a paradicsomokat felkockáztam és a salátához adtam, majd az öntettel átforgattam. A kacsamellet szeletekre vágtam, a vajas újkrumplival és a salátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 10. 18:44
A ropogós kacsamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.