Barackos morzsasüti recept


70 dkg őszibarack (vagy nektarin)
5 dkg zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kk. fahéj
4 dkg fehér nádcukor
4 dkg barna nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg vaj
A Barackos morzsasüti elkészítési módja:
Az őszibarackot megmostam, meghámoztam, kis kockákra vágtam és egy piteformába tettem. Megszórtam cukorral és fahéjjal és jól összekevertem. A morzsához a zabpelyhet a liszttel és a kétféle cukorral elkevertem, a vajjal morzsás állagúra dolgoztam és a barackokat betakartam vele. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütöttem. Melegen tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 12. 21:36
A barackos morzsasüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.