Aszalt szilvás muffin recept
30 perc
Az Aszalt szilvás muffin hozzávalói:
12 darabhoz:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
15 dkg aszalt szilva,
1 dl rum,
1 csomag sütőpor,
1 kk. szódabikarbóna,
5 dkg apró zabpehely,
2 tojás,
10 dkg barna nádcukor vagy édesítőszer,
0,5 dl étolaj,
1 dl tejföl
Az Aszalt szilvás muffin elkészítési módja:
A szilvát közepes méretű kockákra vágjuk, tálba tesszük és a rummal meglocsoljuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a zabpehellyel összekeverjük. A tojásokat a cukorral egy keverőtálba töltjük, és elektromos habverővel, maximális fokozaton pár perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat, azután a tejfölt adjuk hozzá. Ezt követően a lisztes keverékkel majd az áztatott rumos gyümölccsel összedolgozzuk. Szilikonos muffinsütőben a mélyedéseket a szilvás masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, alsó-felső lángon 180 ºC fokon 20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni legalább 20 percig. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 11. 18:54
Az aszalt szilvás muffin elkészítési módja és hozzávalói.