Abált húsos szalonna recept
100 perc
Az Abált húsos szalonna hozzávalói:
50-60 dkg nyers bőrös hasaalja húsos szalonna,
3 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél
Ízlés szerint: patikasó, színes egész bors, őrölt pirospaprika
Az Abált húsos szalonna elkészítési módja:
Feltesszük a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami már jól ellepi. Teszünk a főzővízbe 3 gerezd feldarabolt fokhagymát, sót, színes borsot és a babérleveleket. Lassú tűzön fedő alatt főzzük legalább másfél óráig. Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, rákenjük a megpuhult fokhagymadarabokat. Borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Kiváló reggeli lesz belőle zöldpaprikával és paradicsommal. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 10. 19:54
Az abált húsos szalonna elkészítési módja és hozzávalói.