Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Abált húsos szalonna recept

Abált húsos szalonna recept

Elkészítési idő 100 perc

Az Abált húsos szalonna hozzávalói:
50-60 dkg nyers bőrös hasaalja húsos szalonna,
3 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél
Ízlés szerint: patikasó, színes egész bors, őrölt pirospaprika


Abált húsos szalonna 1.Abált húsos szalonna 2.Abált húsos szalonna 3.


Az Abált húsos szalonna elkészítési módja:
Feltesszük a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami már jól ellepi. Teszünk a főzővízbe 3 gerezd feldarabolt fokhagymát, sót, színes borsot és a babérleveleket. Lassú tűzön fedő alatt főzzük legalább másfél óráig. Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, rákenjük a megpuhult fokhagymadarabokat. Borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Kiváló reggeli lesz belőle zöldpaprikával és paradicsommal. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az abált húsos szalonna elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook