Tarhonyás csülök recept
A Tarhonyás csülök hozzávalói:40 dkg csont nélküli, füstölt sertéscsülök,
10 dkg tarhonya,
40 dkg burgonya,
2 nagyobb zöldpaprika,
10 dkg vöröshagyma,
8 dkg paradicsom,
4 evőkanál olaj,
1 dkg pirospaprika,
só
A Tarhonyás csülök elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd felhevített olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott csülökhúsokat, majd a kicsumázott, feldarabolt paprikát és paradicsomot. Lefedve puhára főzzük, közben vízzel pótoljuk az elpárolgott levet. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd a felkockázott burgonyával együtt a húshoz adjuk. Felengedjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd fedő alatt, takaréklángon készre pároljuk. Savanyúsággal és vörösborral kínáljuk. A tarhonyás csülköt bográcsban is elkészíthetjük
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 5. 08:20
A tarhonyás csülök elkészítési módja és hozzávalói.