Pulykamáj hagymás bundában recept
25 perc
A Pulykamáj hagymás bundában hozzávalói:
50 dkg pulykamáj
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
3-4 ek. liszt
1 gerezd, fokhagyma
1 dl tej
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó és törött bors
A Pulykamáj hagymás bundában elkészítési módja:
A habosra felvert tojást összekevertem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kaptam. Sóval, borssal és a tisztított, zúzott fokhagymával ízesítettem, végül belekevertem a lereszelt vöröshagymát. A májakat először lisztbe mártottam, azután a palacsintatésztában megforgattam és bő, forró olajban pirosra sütöttem. A maradék hagymás tésztamasszából egy nagy palacsintát sütöttem és a tálra tett bundás sült májakat beborítottam vele. Burgonyapürét vagy sült burgonyát és salátát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 15. 19:28
A pulykamáj hagymás bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.