Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vagdalt tyúkmell recept

Vagdalt tyúkmell recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vagdalt tyúkmell hozzávalói:
1 közepes tyúk melle,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db tojás,
1 db kisebb reszelt vöröshagyma,
1 tk. mustár,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek. zsemlemorzsa,
étolaj a kisütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika


A Vagdalt tyúkmell elkészítési módja:
A tyúkmellet kicsontozzuk, majd a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk húsdarálón. Ezután hozzákeverjük a mustárt, a felvert tojást, a reszelt vöröshagymát és a fűszereket. Addig gyúrjuk, amíg egyneművé nem válik a massza. Vizes kézzel kisebb pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában meghempergetjük és kevés olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bármilyen főzelék, köret vagy saláta illik mellé, de önmagában vagy szendvicsbe téve is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A vagdalt tyúkmell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook