Indiai burgonyakrémleves recept
50 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Indiai burgonyakrémleves hozzávalói:
50 dkg burgonya,
2 dl élőflórás joghurt,
1 púpozott tk. currypor,
3 gerezd fokhagyma,
1 csapott ek. ételízesítő,
1 csipetnyi barna cukor,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt koriandermag
Az Indiai burgonyakrémleves elkészítési módja:
A meghámozott, felkockázott burgonyát fazékba tettem, ráöntöttem kb. 8 dl vizet és a zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a curryporral és a korianderrel fűszereztem. Puhára főztem, majd kihűlése után géppel pépesre turmixoltam. Ezután hozzáadtam a joghurtot és a finomra metélt zöldfűszereket, majd még egyszer összekeverve, a fazékba visszaöntöttem. Felforralva néhány percig főztem. Ezt követően forrón tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 23. 20:00
Az indiai burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.