Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Indiai burgonyakrémleves recept

Indiai burgonyakrémleves recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Indiai burgonyakrémleves hozzávalói:
50 dkg burgonya,
2 dl élőflórás joghurt,
1 púpozott tk. currypor,
3 gerezd fokhagyma,
1 csapott ek. ételízesítő,
1 csipetnyi barna cukor,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt koriandermag


Az Indiai burgonyakrémleves elkészítési módja:
A meghámozott, felkockázott burgonyát fazékba tettem, ráöntöttem kb. 8 dl vizet és a zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a curryporral és a korianderrel fűszereztem. Puhára főztem, majd kihűlése után géppel pépesre turmixoltam. Ezután hozzáadtam a joghurtot és a finomra metélt zöldfűszereket, majd még egyszer összekeverve, a fazékba visszaöntöttem. Felforralva néhány percig főztem. Ezt követően forrón tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az indiai burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook