Tepsis lángos recept
A Tepsis lángos hozzávalói:(10-12 db)
50 dkg finomliszt,
10 dkg fõtt burgonya,
2 1/2-3 dl langyos víz,
1 1/2 dkg friss élesztõ,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.
A Tepsis lángos elkészítési módja:
Az élesztõt, a sót és 1 evõkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. A fõtt burgonyát finom reszelõn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belõle, ahány lángost akarunk. A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 11. 15:25
A tepsis lángos elkészítési módja és hozzávalói.