Tepsis lángos recept

A Tepsis lángos hozzávalói:
(10-12 db)

50 dkg finomliszt,
10 dkg fõtt burgonya,
2 1/2-3 dl langyos víz,
1 1/2 dkg friss élesztõ,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.


A Tepsis lángos elkészítési módja:
Az élesztõt, a sót és 1 evõkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. A fõtt burgonyát finom reszelõn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belõle, ahány lángost akarunk. A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tepsis lángos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook