Tárkonyos csirkeraguleves recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tárkonyos csirkeraguleves hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék májjal,
25 dkg vegyes leveszöldség,
15 dkg gomba,
1 cikk kelkáposzta,
1 tk. friss tárkonylevél (vagy szárított, morzsolt tárkony),
2 dl tejföl,
1 púpozott ek. liszt,
1 ek. citromlé,
1 tk. barna nádcukor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Tárkonyos csirkeraguleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 1,2 liter sós vízben feltesszük főni. A májat csak a végén, az utolsó 10 percben tesszük bele. Amíg fő, megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségféléket. A gombát tisztítás után felszeleteljük. Ha a csirkehús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a citromlevet és a tárkonyt, majd a készre főtt, forrásban lévő levest behabarjuk vele. Jól kiforraljuk és kevés cukorral ízesítjük. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 22. 19:40
A tárkonyos csirkeraguleves elkészítési módja és hozzávalói.