Bajor májsajt recept
110 perc
Szénhidrátszegény
A Bajor májsajt hozzávalói:
50 dkg sertésmáj,
25 dkg sertéscomb,
20 dkg zsírszalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 ek. vaj,
2 tojás,
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna
A Bajor májsajt elkészítési módja:
A májat, a húst, a zsírszalonnával és a megtisztított, feldarabolt hagymával együtt húsdarálón ledaráltam. Hozzáadtam a vajat, a tojásokat, fűszereztem és alaposan elkevertem. Egy hosszúkás sütőformát alufóliával kibéleltem és vajjal vastagon megkentem. A májas masszát belesimítottam, majd a fóliát ráhajtottam. A formát vízzel telt tepsibe állítottam és 220 °C-on 90 percig gőzöltem. A sütőből kivéve hűlni hagytam, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem. Tálalás előtt a formából kiborítottam, a fóliát lehúztam róla és vékonyra felszeleteltem. Kínálhatjuk hidegen, vagy szeletenként kevés forró olajon megmelegítve. Bajor sör illik mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 19. 22:20
A bajor májsajt elkészítési módja és hozzávalói.