Párizsipörkölt gombával recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Párizsipörkölt gombával hozzávalói:
1/2 kg párizsi,
20 dkg gomba (lehet konzerv is),
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 db nagyobb vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 ek. liszt,
1,5 dl tejszín,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika, kevés kaporlevél
A Párizsipörkölt gombával elkészítési módja:
Pörköltalapot készítek a zsíradékokon a felaprított hagymából és fokhagymából. Utána beleteszem a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Fűszerezem és a darált paprikát is hozzáadom. 10 perc pírítás után hozzáadom a felszeletelt gombát és 15 percig néha megkevergetve fedő nélkül párolom alacsony hőfokon. Ekkor lehet hozzáadni a kockákra felvágott párizsit, majd 15 perc párolás után a liszttel megstaubolom és a tejszínt is belekeverem. Forrás után néhány perc és már lehet is tálalni ezt a könnyű, gyors és főleg olcsó pörköltet. Köretként nokedli, rizs, főtt durumtészta, tarhonya esetleg burgonya illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 15. 18:15
A párizsipörkölt gombával elkészítési módja és hozzávalói.