Tejfölös tyúkpörkölt recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös tyúkpörkölt hozzávalói:
1,5 kg előfőzött tyúk,
2 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
2 dl tejföl,
1 tk. sózott nem erős darált paprika
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
A Tejfölös tyúkpörkölt elkészítési módja:
A tyúkot 2 órán keresztül főztem, majd a levéből zöldségekkel és levestésztával finom tyúkhúslevest készítettem. A megtisztított és felaprított hagymákat a zsiradékokon megpároltam. Hozzáadtam a szeletelt paprikát és paradicsomot. Kevés pirítás után a felaprított és előfőzött tyúkhúst, a sózott darát paprikát és a fűszereket. Kis lángon fedő alatt főztem néha megkevergetve, ha kellett kevés vizet adtam hozzá. Kb. 20 perc után óvatosan, hogy a főtt hús össze ne törjön, hozzákevertem a tejfölt. Újraforrás után pár perc után el is készült ez a finom pörkölt. Tarhonyával tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 9. 16:24
A tejfölös tyúkpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.