Zöldbabos tokány recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldbabos tokány hozzávalói:
50 dkg sertéslapocka,
1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is),
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
3 ek. étolaj,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
A Zöldbabos tokány elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom és az étolajon üvegesre párolom. Beleteszem a felkockázott húst és átpirítom, amikor kissé átpirul fűszerezem és felöntöm kevés vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzöm néha megkevergetve. Ezt követően hozzáadom a zöldbabot, és annyi vizet, hogy épp elfedje. Amikor megpuhul a hús, addigra a zöldbab is jó lesz. Közben a tejfölhöz hozzákeverem a lisztet és behabarom vele az ételt. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 18. 22:34
A zöldbabos tokány elkészítési módja és hozzávalói.