Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel recept
60 perc
A Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel hozzávalói:
1 csirkemell csíkokra vágva
kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál csípős csilipaprika por vagy apróra vágott csilipaprika
1 teáskanál gyömbérpor vagy friss reszelt gyömbér
2 narancs szárított héja
Szószhoz összekeverjük:
4 ek vörösborecet
4 ek sötét sós szójaszósz
4 ek barnacukor vagy ebéd édesítő
4 ek víz
1 nagyobb hagyma fél karikára vágva (lila, póré is jó)
1-1 evőkanál mogyoró vagy szezámolaj
1-1,5 dl hús- vagy zöldségleves, helyette ételízesítőt forralunk vízzel
4 személyre rizs
1 light konzerv ananász vagy persze friss
A Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel elkészítési módja:
A csirkemellet megszórjuk a kukoricaliszttel, összerázogatjuk, hogy egyenletesen befedje a csíkokat. A narancshéjat kb. 20 percre beáztatjuk meleg vízbe, majd lecsöpögtetjük. A szószhoz valókat összekeverjük. Az olajon magas hőfokon gyorsan megpirítjuk az átnyomott fokhagymát, a csilit, gyömbért és narancshéjat. Hozzáadjuk a csirkemellet, szintén pirítjuk 1-2 percet. Felöntjük a levessel, 5 percet főzzük lefedve magas hőfokon, majd felöntjük a hagymás szósszal és addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás. Pár perc alatt elkészül. Közben megpároljuk a rizst, hozzákeverjük a kis kockára vágott ananászt.
Wokban jó készíteni vagy öntöttvas serpenyőben. Jobb híján marad bármilyen serpenyő.
A narancshéjat tálaláskor kivesszük vagy leszopogatjuk róla a mártást!
Ha úgy szárítjuk meg a narancshéjat, hogy a fehér részét lehámozzuk, nem keseredik meg az ételben, így benne maradhat és jobban kiadja a narancs aromáját.
Radiátoron nagyon gyorsan megszárad, nem penészedik meg, és mehet a szekrénybe egy jól záródó csavaros tetejű üvegben. Minden citrusféle héjával megtehető, pikáns húsok készítésekor hasonlóan felhasználható.
Bon apetit!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 18. 16:14
A kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.