Karfiol paprikás recept


1 nagy karfiol kisebb rózsákra bontva
1 fej hagyma reszelve
só, bors, pirosparika
1 paradicsom lehéjazva
1 lecsópaprika
1 pohár tejföl, szójatejföl
1 csapott ek liszt, zabliszt
Natúr ételízesítő
1 ek repceolaj vagy kókuszzsír
A Karfiol paprikás elkészítési módja:
A karfiolt erősen ízesített vízben majdnem teljesen megfőzzük, leszűrjük. Közben a hagymából az olajon vagy zsíron pirosparikával elkészítjük a pörköltalapot, hozzáadjuk a pürésített paradicsomot és paprikát, borsozzuk, összeforraljuk. Beletesszük a karfiolt, a liszttel elkavart tejfölt. Az íz és állag javítására érdemes pár merőkanál főzőlét eltenni igény és ízlés szerint.
A maradék léből készülhet zöldségleves. Akit puffaszt a karfiol, az fedő nélkül készítse, így kifőnek belőle az irritáló anyagok.
Nokedlivel klasszikus, kényelmeseknek és tésztaimádóknak pörkölttésztával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 18. 09:32
A karfiol paprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.