Tárkonyos csirkeraguleves recept
60 perc
A Tárkonyos csirkeraguleves hozzávalói:
40 dkg csirkecomb filé (a csontot is belefőzhetjük külön)
1 nagyobb fej hagyma fél karikára vágva
2-3 közepes krumpli kockázva
30 dkg borsó
30 dkg kukorica
1 nagy répa nagyobb gyufára vágva
1 kisebb zellergumő fele kisebb kockára vágva
Natúr ételízesítő vagy valódi sűrű alaplé
Bors
2-2 ek Szárított tárkony és petrezselyem
2 dl tejszín, zabtejszín
2 ek olivaolaj, kókuszzsír...
Kisebb fél bio citrom leve, sárga héjából lehámozva is tehetünk bele
A Tárkonyos csirkeraguleves elkészítési módja:
Felkockázzuk a combot, fehéredesig sütjük a zsiradékon, majd hozzáadjuk a hagymát és többi zöldséget, majd tovább pirítjuk. Ha már jól sistereg, felöntjük (az alaplével) vízzel, hogy kb. 4 ujjnyival ellepje. Borsozzuk, ételízesőt adunk esetleg hozzá és 1-1 ek fűszert. Én mindig elmorzsolom a két tenyerem között, hogy jobban kiadja az aromáit. Itt teszem bele a citrom héját. Fedő alatt puhára főzzük, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a maradék szárított zöldfűszert, lassú tűzön kicsit összefőzzük. Még most kóstoljuk, citromlével megkínáljuk, igazítjuk a saját szájízhez. Borsozni szerintem utólag is lehet. A citromhéjat és a csontot azért nem árt kiszedni :)
Jó sűrűre főzve kiadós egytálétel is lehet. Vagy egy könnyebb második méltó bevezetése.
Mi így szeretjük. Remélem nektek is ízleni fog!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 17. 15:05
A tárkonyos csirkeraguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.