Répás, fokhagymás spagetti recept


1 nagy sárgarépa gyufára vágva
2 kis gerezd fokhagyma fékonyra karikázva, majd felcsíkozva vagy átnyomva
1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzöldje
1 evőkanál olivaolaj vagy vaj
2 dl főzőtejszín vagy zabtejszín
pici bors nem árthat, de nem kötelező
1 dl víz, alaplé vagy 1 teáskanál natúr ételízestő
ízlés szerint só
1 csg spagetti, próbáljátok ki a kölestésztát bátran
A Répás, fokhagymás spagetti elkészítési módja:
Olajon megpirítjuk először a répát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsot és petrezselymet, sót. Felöntjük a választott párolólével, majd fedő alatt 15 perc készre főzzük és megszeretgetjük a tejszínnel. Kóstolást és utánfűszerezést követően nem fogjuk vissza magunkat, hanem felfaljuk a közben elkészített spagettivel egyetemben.
Ha valaki sokkal éhesebb akár csirkével is elkészítheti. Akár belecsíkozva, akár külön megpirítva egy-egy szelet husit mellé.
Hogy mennyi kalóriát teszel bele, az a választott alapanyagoktól függ.
Készítsétek jó kedvvel, fogyasszátok egészséggel!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 17. 09:59
A répás, fokhagymás spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.