Forró almaital recept




A Forró almaital hozzávalói:
2 adaghoz:
4 dl szűretlen almalé,
2 dl ásványvíz,
1 db alma,
1 db fahéjrúd,
1 db csillagánizs,
2 szem szegfűszeg,
1-2 ek. virágméz (vagy édesítőszer),
1 ek. citromlé

A Forró almaital elkészítési módja:
A vizet egy kisebb lábasba tettem, hozzáadtam az almalevet, a felkockázott almát és a fűszereket. Majd tűzre téve 10 percig gyöngyöztetve főztem. A tűzről levéve kb. 5 perc pihentetés után leszűrtem és már fogyasztható is a forró almaital egy kis mézet vagy édesítőszert és a citromlevet belekeverve, tetejét csipetnyi fahéjjal megszórva. Váljék egészségetekre!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 20. 20:36
A forró almaital elkészítési módja és hozzávalói.