Narancsos Duna-hullám recept
A Narancsos Duna-hullám hozzávalói:a piskótához:8tojás,8ek finomliszt,8ek cukor,1ek kakaopór,2dkg sütőpor,2-3narancs
a krémhez:2 tasak vanílíás puding pot,7dl tej,25dkg margarin,20dkg porcukor,a tepsihez,margarin,2ek.prézli,a tetejére csokoládéreszelék.
A Narancsos Duna-hullám elkészítési módja:
a tepsit ki kenjük margarinnal megszörjuk a prézlivel,a narancsot meghámozuk karikákra vágjuk és a tepsibe sorba lerakjuk,az összetevőkből a kakaó nélkül pikóta tésztát keverünk,a felét a narancsokra öntjük a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük,előmelegített sütöben közepes lángon kb.20-25 percig sütjük,közben elkészítjük a krémet,a fele cukorral habosra keverjük a margarint a pudingot meg főzzük a maradék cukorbol tejből és a pudingporbol,lagyonsra hütjük.kanalanként belekeverjük a vajkrémbe a kihült piskótát kiboritjuk hogy a narancsos rész felülre kerüljön,meg kenjük a krémmel és megszorjuk a csokoládéreszelékkel.hütöbe tesszük egy órára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ina87, 2012. jan. 25. 20:05
A narancsos duna-hullám elkészítési módja és hozzávalói.