Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos Duna-hullám recept

Narancsos Duna-hullám recept

A Narancsos Duna-hullám hozzávalói:
a piskótához:8tojás,8ek finomliszt,8ek cukor,1ek kakaopór,2dkg sütőpor,2-3narancs

a krémhez:2 tasak vanílíás puding pot,7dl tej,25dkg margarin,20dkg porcukor,a tepsihez,margarin,2ek.prézli,a tetejére csokoládéreszelék.


A Narancsos Duna-hullám elkészítési módja:
a tepsit ki kenjük margarinnal megszörjuk a prézlivel,a narancsot meghámozuk karikákra vágjuk és a tepsibe sorba lerakjuk,az összetevőkből a kakaó nélkül pikóta tésztát keverünk,a felét a narancsokra öntjük a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük,előmelegített sütöben közepes lángon kb.20-25 percig sütjük,közben elkészítjük a krémet,a fele cukorral habosra keverjük a margarint a pudingot meg főzzük a maradék cukorbol tejből és a pudingporbol,lagyonsra hütjük.kanalanként belekeverjük a vajkrémbe a kihült piskótát kiboritjuk hogy a narancsos rész felülre kerüljön,meg kenjük a krémmel és megszorjuk a csokoládéreszelékkel.hütöbe tesszük egy órára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos duna-hullám elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook