Epres-tejszínes túrótorta recept
Az Epres-tejszínes túrótorta hozzávalói:Piskóta:
4 tojás
4 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Töltelék:
0,5 kg túró
400 ml tejszín
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g eper (lehet más gyümölcs is)
Az Epres-tejszínes túrótorta elkészítési módja:
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a sütőport. Pitetortaformában megsütjük és félre tesszük hűlni. A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A töltelék felét a kihűlt piskóta tetejére simítjuk, a négyfelé vágott eperszemeket rárakjuk és betakarjuk a maradék krémmel. Fél órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
Egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Orsi.Manó, 2012. jan. 24. 18:15
Az epres-tejszínes túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.