Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-tejszínes túrótorta recept

Epres-tejszínes túrótorta recept

Az Epres-tejszínes túrótorta hozzávalói:
Piskóta:
4 tojás
4 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Töltelék:
0,5 kg túró
400 ml tejszín
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g eper (lehet más gyümölcs is)


Az Epres-tejszínes túrótorta elkészítési módja:
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a sütőport. Pitetortaformában megsütjük és félre tesszük hűlni. A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A töltelék felét a kihűlt piskóta tetejére simítjuk, a négyfelé vágott eperszemeket rárakjuk és betakarjuk a maradék krémmel. Fél órát hagyjuk pihenni a hűtőben.

Egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-tejszínes túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook