Kuglófom recept
70 perc
A Kuglófom hozzávalói:
20 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl tej
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- citrom- vagy narancshéj
Mázhoz:
- 12 dkg porcukor
- 1 ek víz
- 2 ek narancs vagy citromlé vagy vegyesen
A Kuglófom elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat robotgéppel elkeverjük a porcukorral, beletesszük a tejet, és az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Ehhez a felvert tojáshabot kanállal, óvatosan beledolgozzuk a reszelt narancs- vagy citromhéjjal. Kivajazott, lisztezett kuglófsütőbe tesszük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, sütőtől függően. A sütőből kivéve rácsra borítjuk. Elkészítjük a cukormázat: 12 dkg porcukrot elkeverjük 1-1 evőkanál citrom- és narancslével (vagy ízlés szerint csak az egyikkel) és 1 ek vízzel. Ezt a mázat lassan, körkörösen haladva a kuglóf tetejére öntjük, hagyjuk lefolyni kívül és belül is. A rács alá helyezett szilikon lappal felfoghatjuk a lefolyt mázat és újra rácsorgathatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tüncica83, 2012. jan. 24. 13:41
A kuglófom elkészítési módja és hozzávalói.