Habos kávés szelet recept
A Habos kávés szelet hozzávalói:Tésztához
20 dkg liszt
4 db tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
Krémhez
10 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Piskótához
4 db tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt
Tetejére
4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)
A Habos kávés szelet elkészítési módja:
Tészta Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük. Krém Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. Tetejére Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 2. 08:53
A habos kávés szelet elkészítési módja és hozzávalói.