Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos kávés szelet recept

Habos kávés szelet recept

A Habos kávés szelet hozzávalói:
Tésztához

20 dkg liszt
4 db tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj

Krémhez

10 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Piskótához

4 db tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt

Tetejére

4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)


A Habos kávés szelet elkészítési módja:
Tészta Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük. Krém Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. Tetejére Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos kávés szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook