Kelleves húsgombóccal recept
350 kcal
dolgozzon össze 25dkg sovány darált hust,3evőkanál túróval 2evőkanál barna zsemle morzsával,sóval,borssal,teáskanál mustárral
hagyja kicsit állni,majd formázzon húsgombócokat belőle.
1hagyma
30dkg kellevél
2répa
A Kelleves húsgombóccal elkészítési módja:
kisebb fazékban forrósítson fel teáskanálnyi olajat és süsse meg a gombócokat.ha szép pirosak szedje ki,a felét tegye el vacsorára,pucolja meg a hagymát és aprítsa fel és a kellevelet,2répát,dobja a gombócokat szaftjába a hagymát és répát,párolja egy kicsit össze tegyen bele kanálnyi paradicsompürét forgassa bele a kelt,majd öntse fel 3dl húslével,forralja fel majd közepes lángon főzze 20percig.végül tegye vissza a húsgombócokat enyhén sózza,borsozza.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ina87, 2011. dec. 15. 22:40
A kelleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.