Almás, diós kalács recept
Az Almás, diós kalács hozzávalói:Tészta
40 g vaj vagy sütőmargarin
250 g liszt
25 g porcukor
14 g sütőpor
1 tojás
75 g tej
Töltelék
100 g szárított áfonya
5-8 ek almalé
100 g dió, apróra vágva
2 kisebb alma, vagy 1 nagy, lereszelve
2-3 ek ribizlilekvár, vagy valamilyen savanykásabb lekvár
Az Almás, diós kalács elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk vagy ki sütőmargarinozunk egy tepsit. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, a töltelék alapanyagait összekeverjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 25x30 cm (kb). Rákenjük a tölteléket, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a piskótatekercset. A sütőlapra helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. szept. 26. 08:34
Az almás, diós kalács elkészítési módja és hozzávalói.