Csokoládés ostya recept
A Csokoládés ostya hozzávalói:1 egész Rama
20 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál kakaó
2 csoki pudingpor
10 dkg mazsola (ez el is maradhat)
1 cs
ostyalap
A Csokoládés ostya elkészítési módja:
Gőz felett a margarint a cukorral felolvasztom. Én lassú tűzön szoktam. Ha elolvadt, hozzáadom a kakaót, a csoki pudingport. Ha már simára kevertem, lehúzom a tűzről, és óvatosan egyenként beleütöm az egész tojásokat, majd az összetört ostyalapot, és a mazsolát. Pár percre visszateszem a tűzre, majd lezárom a tüzet alatta. Kibélelek egy őzgerincformát folpackkal, és beleöntöm a masszát, majd berakom a fagyasztóba.
A tojásra kell figyelni, hogy ne forrón tedd a masszához, mert akkor a fehérjét megkaphatja, és megkocsonyásodik. Én felmelegítem a vajat, bele a cukor, és hagyom egy kicsit hűlni a tűzhelyen, utána adom hozzá a többit, és ismét visszakapcsolom egy kicsit a sütőt. Így sosem jártam pórul, ha így készítem el. Nálunk nagy kedvenc, és gyakran van ilyenem a fagyóba, ha van váratlan vendégem, megtom kínálni, nem esem kétségbe! Én nem szoktam gőz felett készíteni, hanem lassú tűzön!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ane66, 2010. szept. 25. 13:02
A csokoládés ostya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.