Rododó recept
A Rododó hozzávalói:8 tojás
3 cs
vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
5 púpos evőkanál liszt
a tésztához 7 evőkanál cukor,sütőpor
a krémhez ízlés szerint
1 ráma
2 dl tej
A Rododó elkészítési módja:
8 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd hozzáadunk 7 evőkanál kristálycukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját és tovább verjük. Belekeverünk 3 púpos evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, kevés sütőport. Előmelegített sütőben megsütjük, és feltekerjük, mint a roládot. Krém: Az 5 tojássárgáját 2 púpozott evőkanál liszttel 2 dl tejben sűrűre főzünk, majd kihűlésig keverjük. Egy Rámát kikeverünk ízlés szerint cukorral, és a kihűlt tojásos masszával, 2 cs. vaníliás cukorral összekeverjük. Ezt a krémet a tészta közepére kenjük, és feltekerjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ane66, 2010. szept. 24. 09:13
A rododó elkészítési módja és hozzávalói.