Kijevi krémes (Kata-féle) recept
A Kijevi krémes (Kata-féle) hozzávalói:Tésztához: -40 dkg liszt
-20 dkg kristálycukor
-1 cs. sütőpor
-4 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-25 dkg margarin
Tetejére:-4 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-10 dkg durvára darált dió
Krém:-2 cs. vaníliás pudingpor
-5 dl tej
-2 tojássárgája
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A Kijevi krémes (Kata-féle) elkészítési módja:
Tészta alapanyagait összegyúrom, 3 lapot nyújtok belőle. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem, megkenem vele a még nyers lapokat. Tetejüket megszórom dióval és sütöm. Krém készítés: A tejet a pudinggal és a tojássárgájával sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom. Ha kihűlt a főzött krém összekeverem a kettőt és beleteszem a vaníliás cukrot. Összetöltöm a kihűlt lapokat. A tetejére nem kell krém. Másnap szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 18. 10:36
A kijevi krémes (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.