Ferrero Rocher torta (az én méretem 20x35cm) recept
A Ferrero Rocher torta (az én méretem 20x35cm) hozzávalói:Piskóta (kakaós):
10 tojás, 6ek finomliszt, 2-3 ek keserűkakaó, 8 ek cukor, fél csomag sütőpor
Piskóta (sima):
4 tojás, 4 ek finomliszt, 4 ek cukor, 0,25 cs sütőpor.
Torta belső krémje:
10 dkg pörkölt, durvára tört törökmogyoró, 800 g mogyorókrém, 5-6 dl habtejszín,3 kis csomag habfixáló (akkora csomagos, mint a sütőpor), 3 cs vaníliás cukor.
Tetejére, illetve díszítés:
1 tábla ét-, és 1 tábla tejbevonó, 4dl habtejszín, 2 cs. habfixáló, 200g mogyorókrém, 2 cs. vaníliáscukor
A Ferrero Rocher torta (az én méretem 20x35cm) elkészítési módja:
A piskótákat sütőpapírral megsütni, hűlni hagyni. Majd a kakaósat lapjában ketté kell vágni. A mogyorót, ha natúr, forró sütőben és tepsiben (légkeveréses 180 C) halványbarnára pirítjuk, ha van rajta barna héj, azt ledörzsöljük. Utána erős zacsiba, vagy konyharuhába tesszük és kloffolóval, vagy nyújtófával durvára, darabosra püföljük. A mogyorókrémet meleg helyen (vízgőz fölött is lehet) "jól kenhetővé" tesszük, majd a keményre vert tejszínhabba lassanként óvatosan beleforgatjuk az összetört mogyoróval együtt. Kétfelé véve a krémet, megtöltjük a tortát úgy, hogy a "fehér" piskóta középre kerüljön. Hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát, majd a tetejét a 2 tábla tortabenóval bevonjuk. A csoki szilárdulása után a keményre vert habtejszínnel (+ habfixáló), óvatosan elkeverjük az "olvasztott" mogyorókrémet, +2 cs vaníliáscukor, majd bevonjuk a torta oldalát és díszítjük a tetejét. Megkoronázásként mehet rá eredeti Ferrero Rocher.
Eddig mindenhol elsöprő sikert arattam ezzel az eszményi tortával! Bátran ajánlom mindenkinek! :P
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: valvas, 2010. jan. 7. 19:51
A ferrero rocher torta (az én méretem 20x35cm) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.