Rumos golyó recept

A Rumos golyó hozzávalói:
25 dkg cukor,
50 dkg piskóta (baba vagy tortalapból),
10 evőkanál rum vagy 2 kis üveg rumaroma,
10 evőkanál málna vagy egyéb pikáns lekvár,
15 dkg vaj,
7 dkg kakaó,
20 dkg darált mandula,
15 dkg csokireszelék (vagy csokidara)


A Rumos golyó elkészítési módja:
Főzz a cukorból és 125 ml vízből állandó kevergetés mellett szirupot. A piskótát morzsold egy tálba, locsold meg a rummal, a felmelegített lekvárral és a kihűlt sziruppal, majd hagyd egy órát állni. Keverd össze jól a vajat a kakaóval, és a darált mandulával együtt dolgozd a rumos masszába. Formálj belőle golyókat és hempergesd meg a csokireszelékben.

Csoki helyett kókuszreszelékbe vagy darált mogyoróba is forgathatod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos golyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook