Svájci csirkemell recept
A Svájci csirkemell hozzávalói:8 szelet csirkemell
30 dkg paradicsom
30 dkg paprika
20-25 dkg trappista sajt
2 evőkanál mustár
szárnyas grill fűszerkeverék
vaj vagy margarin
1 teáskanál liszt
ételízesítő
pici bors
A Svájci csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket fólián kicsit kiklopfolom, bedörzsölöm a grill fűszerkeverékkel, majd a felolvasztott vajon vagy margarinon megpirítom egy kicsit (puhára). Amikor kész vagyok az összes husival, a visszamaradt *páclébe* (a fűszeres vajba) beleszórom a lisztet, hozzákeverem a mustárt, beleteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát, az ételízesítőt és a borsot. Jól elkeverem, és hagyom, hogy a paradicsom és a paprika is megpuhuljon. Ha megpuhult, a reszelt sajtot beleteszem, ezt is elkeverem. Hagyom pár percig rotyogni, közben kevergetem. A husikat egy tűzálló tálba beleteszem egymás mellé, és rákanalazom a paradicsomos masszát. Betolom a sütőbe, és kb. 20 percig sütöm még.
Ne lepődjön meg senki, ha a sütés közben a fűszer nagyon megpirul. Én ilyenkor teszek még egy kis vajat bele. Nagyon finom, egyszerű étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. júl. 15. 14:21
A svájci csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.