Nagymama pitéje recept
A Nagymama pitéje hozzávalói:50 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
15 dkg zsír,
20 dkg cukor,
1-2 db tojás (attól függ mekkorák),
2 dl tejföl,
csipet só
Töltelék:
1 ü. meggy (magozott),
ízlés szerint cukor,kevés fahéj
A Nagymama pitéje elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és rászórni a fahéjas-cukros meggyet. A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele a meggyet, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. Kicsit hűlni hagyni, aztán szeletelni. Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj). A túrós tölteléke a következő: 1/2 kg túró áttörve, ízlés szerint cukor, 2 tojás sárgája elkeverni, pici van.cukor és citromhéj, 1 marék mazsola, bele a felvert fehérje és ezt simítani a lapok közé.
Olyan ízű és állagú, mint a "menzapite" volt az iskolában.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 9. 23:18
A nagymama pitéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.