Sajtos- joghurtos pogácsa recept
A Sajtos- joghurtos pogácsa hozzávalói:hozzávalók 6 főre
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt (nálam nagyon finomra őrölt gríz)
3 dl natúr joghurt
5 dkg vaj/margarin
3 tojássárgája
2,5 tk száraz élesztő
1 ek só
1 tk cukor
tej (amennyit felvesz a tészta)
20 dkg reszelt sajt
A Sajtos- joghurtos pogácsa elkészítési módja:
A liszteket és a sót keverőtálba tesszük, elkeverjük. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Ráöntünk egy kis langyos tejet, elkeverjük egy kis liszttel, és otthagyjuk kb. 15 percre, hogy buborékos legyen. Közben a joghurtot meglangyosítjuk, a vajat felolvasztjuk, és a tojássárgájával együtt a lisztes keverékhez adjuk. Ha szükséges, még adhatunk hozzá langyos tejet. Közepesen lágy, de gyúrható tésztát kell kapnunk. Jól kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt. Ha megkelt, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra. Megkenjük egy kis olvasztott vajjal, és rászórjuk a sajtnak a 3/4 részét (csak annyit hagyunk, ami a tetejére kell), és négy részre hajtjuk. Újra kelesztjük kb. fél óráig. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, tojással megkenjük, és a maradék sajttal beszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk 200 fokon 10 perc után levesszük 180 fokra, és aranyszínűre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. márc. 6. 20:12
A sajtos- joghurtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.