Meggyes, joghurtos muffin recept
A Meggyes, joghurtos muffin hozzávalói:12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs mehet az egész finomlisztből)
14 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj)
6 dkg apróra vágott csokoládé
25 dkg friss gyümölcs, vagy befőtt (pl: meggy)
1 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl növényi olaj, vagy 12,5 dkg puha Rama
2,8 dl meggyes joghurt
A sütőformához
Rama, vagy 12 db sütőpapír forma
A Meggyes, joghurtos muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Ramával kikenjük a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, illetve a csokoládé darabokkal. Megtisztítjuk és felaprítjuk a gyümölcsöt. Ha befőttet használunk, csöpögtessük le, majd vágjuk azt is kisebb darabokra. Egy másik edényben könnyedén felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a zsiradékot pl.Ramát, a joghurtot, majd alaposan elkeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is. A tésztát azonnal a sütőformába adagoljuk, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on), 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk még 5 percig a formában pihenni, majd vegyük ki, és melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. jún. 19. 09:03
A meggyes, joghurtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.